Montaj RIGIPS Timisoara - Montaj Gips-Carton Timisoara

O solutie foarte practica pentru amenajarile interioare o reprezinta utilizarea placilor de gips-carton. Placile de gips-carton (mai cunoscute in limbajul uzual sub numele de "rigips" dupa numele unui mare producator, s-au impus datorita avantajelor lor evidente fata de alte solutii.

Placile din gips-carton se utilizeaza pentru a acoperi peretii si plafoanele interioare si, uneori, ca o baza pentru placi ceramice. Compuse din gips (sulfat de calciu), intre doua straturi de hartie kraft, acestea ofera o izolatie rezonabila, in special atunci cand sunt instalate in doua straturi.

Avantajele utilizarii placilor gips-carton sunt urmatoarele: viteza mai ridicata de realizare a constructiilor, au o greutate mai redusa fata de alte solutii, sunt foarte bune izolatoare termice si fonice, sunt realizate din materiale care nu dauneaza omului sau mediului inconjurator.

Asigura conditii de utilizare a constructiilor mai bune, datorita reglarii umiditatii, ofera o buna protectie la foc sau la umezeala (se produc si placi din gips-carton cu rezistenta la foc sau lla umezeala), ofera o suprafata impecabila, pe care se pot aplica usor si rapid tapet, vopsea, etc., corectand o serie de imperfectiuni ale constructiilor.

Acestea sunt doar cateva dintre avantaje. Nu cred ca trebuie insistat pe acest subiect, intrucat cei mai multi dintre noi le cunoastem avantajele i le-am utilizat intr-un fel sau altul in decursul timpului. Pentru punerea in opera a acestora, sunt utilizate si alte materiale de constructii: profile, adezivi si chit de etansare, etc.